Beogradski Zombiji po prvi put na reprezentativnoj sceni

lacrosse_national_team lacrosse_national_team

Beogradski Zombiji žele da se pohvale velikim uspehom reprezentacije Srbije, kao I učinkom svojih igrača na verovatno najvećem lakros takmičenju koje se trenutno održava, na Svetskom prvenstvu u dvoranskom lakrosu, koje se održalo u Syracuse-u, Nju Jork u periodu od 18. Do 27. Septembra ove godine.Reprezentacija Srbije je ostvarila ogroman uspeh ostvarivsi 3 pobede (Nemačka 11:10, Švajcarska 9:7 I Turska 16:12) I 5 poraza, I tako završila, verovatno niže nego što je zasluženo, na 12. mestu. Uprkos tome, reprezentacija Srbije je pokazala da joj je mesto na Svetskoj lakros sceni I da je ovo samo početak jedne lepe lakros priče.

Sa velikim zadovoljstvom želimo da vam predstavimo igrače Beogradskih Zombija koji su predstavljali svoju drzavu kao I svoj klub na ovom Svetskom prvenstvu. Krenimo redom:

Broj 6, Ivanišević Miloš (odbrana). Sport lakros trenira svega godinu dana, I pored toga pokazao je veliku želju I borbu na svakoj utakmici I tako doprineo velikim pobedama naše reprezentacije. Bravo Kumara!

Broj 14, Matijaševic Uroš (odbrana).Stameni odbrambeni igrač Beogradskih Zombija je sa lakoćom izlazio na kraj sa brojnim napadima protivničkih ekipa. Iako su neki od napadača bili NLL igrači sa bogatim lakros iskustvom, Uroš ih je čelicnom odbranom I velikim srcem zaustavljao, bez njega odbrana Srbije ne bi bila to što jeste. Bravo Uki!

Broj 24, Negrojević Ivan (odbrana). Veliki radnik srpske reprezentacije, uvek se nalazio na pravom mestu u pravo trenutku. Odlicno je povezivao odbranu I napad sjajnim prenosima lopte. Bravo Negro!

Broj 27, Matijaševic Lazar (napad). Mlad I perspektivan napadač reprezentacije Srbije pokazao je na ovom svetskom prvenstvu veliki talenat i disciplinu kako u napadu (2 gola, 1 asistencija) tako I u odbrani (15 pokupljenih lopti) I dokazao da je svestran igrač od koga se mnogo očekuje u budućnosti. Laza Dozivotna!

Broj 28, Gorodetsky Brian (odbrana). Kao najiskusniji igrač Beogradskih Zombija, Brian, je vodio u pobede ove momke kako savetima, tako I pakleno dobrom odbranom, odbranom zbog koje se protivnicima ledila krv na samu pomisao da moraju da idu protiv njega. Profesor B!

Broj 44, Jovanović Aleksandar (napad). Kao zamenik kapitena reprezentacije Srbije, kapiten Zombija, je pokazao zašto nosi tu titulu. Kao I što je sam selektor Stu Sterparn rekao, on je igrač za sve poslove. Dobar u odbrani (28 pokupljenih lopti), jos bolji na face-off-u (45% uspesnosti), a mozda I najbolji u napadu, gde je ostvario sjajan učinak od 6 golova I 2 asistencije. Nema sta, kapitenski do kraja. El kapitano!

Broj 69, Lazić Stefan (odbrana). Možda na oko mali, ali itekako jak, brz I žilav igrac, to je I pokazao na ovom prvenstvu. Mogli ste da ga vidite na svim delovima terena kako jednostavno odnosi protivnike ispred sebe. Nas Goša!

Broj 76, Pantelić Miloš (golman). Sjajno izdanje za mladog golmana srpske reprezentacije. Iako nije imao previše iskustva u dvoranskom lakrosu, pokazao je veliko znanje I umeće, sa 64% uspešnosti. Takodje je proglašen za najbrzeg golmana turnira od strane voditelja svetskog prvenstva. Panta The destroyer!

Broj 87, Vukašinović Miloš (napad). Iako je zabeležio “samo” jedan gol na ovom svetskom prvenstvu, najperspektivniji igrač ne samo po nama, vec I po ocenama renomiranog časopisa Laxallstars, koji ga je svrstao medju 10 igrača ispod 21 godine koji predstavljaju budućnost lakrosa, je pokazao veliki talenat I drskost da se nosi I sa najvećim zvezdama svetskog lakrosa. Ovo je samo mali deo onoga što ce on pokazivati u budućnosti. Bravo Šomi!

Takodje ne treba zaboraviti ni ostale igrače koji su svoje prve korake ostvarili upravo sa Beogradskim Zombijima.

Broj 11, Bukorović Mladen (napad). Takodje zamenik kapitena reprezentacije Srbije, pokazao je veliku srčanost I borbenost u svim segmentima igre. I on je postigao “samo” jedan gol, ali zato je delio asistencije kao rukom (5 asistencija). Kapiten ogromne volje I zelje, velikog talenta, kao I topovskog šuta. Bravo Mladjo!

Broj 60, Konstantinović Sava (odbrana). Još jedan sjajni odbrambeni igrač reprezentacije Srbije, odlicno je kontrolisao napade protivnika I pokazao šta znači igrati glavom. Bravo Savo!

I za kraj treba pohvaliti I sve ostale igrače na odlicnom predstavljanju srpskog lakrosa. Vidimo se na nekom sledećem turniru!
GO ZOMBIES!!!

 

 

 

Podeli vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.