April u Beogradu, vreme je za lakros

 

Približava se kraj jedne uspešne godine za srpski lakros. U 2017. godini Srpski lakros savez uz pomoć Beogradskih Zombija uspeo je mnogo toga da uradi. Premijerno je organizovana Srpska lakros liga koja je završena osvajanjem prvog mesta od strane Beogradskih Zombija. Naša lakros reprezentacija učestvovala je na turniru E-BOX 2017 održanom u Pragu u organizaciji Evropske lakros federacije u sklopu priprema za po prvi put održano Evropsko prvenstvo u boks lakrosu u Finskoj. Na prvenstvu evrope naša reprezentacija je zauzela 8. mesto i potvrdila da se nalazi u samom vrhu evropskog lakrosa i tom prilikom iza sebe ostavila mnogo razvijene lakros zemlje.

Svi ovi uspesi i razvoj lakrosa na ovim prostorima ne bi bili mogući bez najznačajnijeg turnira na prostoru jugoistočne evrope Zombi kupa. Nakon 7 uspešno organizovanih turnira i sledeće godine otprilike u isto vreme kao i prethodnih godina održaće se Zombi kup 2018. Kao i svake godine turnir će se održati na terenima fudbalskog kluba BASK, kod Hipodroma, u periodu od 13. do 15. Aprila 2018. godine. Iako je tek nedavno objavljen tačan datum održavanja turnira već unapred se nekoliko timova pa i reprezentacija prijavilo da učestvuju na ovom turniru.

Zombi kup je od strane evropske lakros zajednice prepoznat kao jedan od kvalitetnijih turnira o čemu govori i podatak da se svake godine sve veći broj timova iz čitave evrope prijavljuje za učešće na njemu. Prepoznat je i kao odličan turnir za razvoj novih igrača što posebno raduje jer je jedan od osnovnih motiva organizovanja ovog turnira razvoj lakrosa u Srbiji i celom ragionu Balkana pa i šire. Kao značajan evropski turnir prepoznat je od Evropske lakros federacije.

Da bi turnir nastavio da „raste“ u organizacionom smislu, organizatori se iz godine u godinu trude da publici i igračima ponude dodatan sadržaj. Za Zombi kup 2018 spremili su dosta interesantnih stvari… Vidimo se u Aprilu.

 

Podeli vesti